24.09.2015
Fructe delicioase care pot sa te omoare! Atentie ce mananci!
Le cultivi in gradina sau le cumperi de la piata convins fiind ca sunt sanatoase si ca nu iti pot face niciun rau. Dar ceea ce probabil nu stiai este ca multe dintre ele ascund pericole nebanuite. Contin cianura de hidrogen sau alte otravuri care iti pot provoca probleme grave de sanatate.

In manualele de utilizare a unor aparate de centrifugare americane se recomanda scoaterea samburilor din fructe inainte de presare, nu atat pentru a proteja sanatatea consumatorilor, cat mai ales ca precautie a producatorilor fata de riscul unor procese, scrie descopera.ro. Iata ce ar trebui sa consumi cu moderatie:

 

Samburii de mere, pere si caise

Samburii de mere, pere si caise contin acid prusic, cunoscut si sub numele de cianura de hidrogen. Acestia devin foarte toxici atunci cand sunt sparti si intra in contact cu apa, deci si in timpul mestecarii. Un sfert de gram de cianura este suficient pentru a provoca o moarte rapida si dureroasa, avertizeaza passionsate.be. Samburii dintr-un singur mar, spre exemplu, contin o cantitate mica de cianura de hidrogen, iar ficatul are capacitatea de a le face fata. In schimb, consumul a 30 de grame de samburi de caise sau de migdale amare poate fi mortal, iar dozele periculoase sunt mai mici in cazul copiilor.




Nucsoara

Folosita pentru a condimenta sosurile, prajiturile sau vinul fiert, nucsoara are o aroma si un parfum indragite de multa lume. Poate fi folosita si ca medicament, intrucat diminueaza durerile dentare si arsurile gastrice. Doar ca exista si reversul. Consumata in cantitate mare provoaca halucinatii sau asa numita "psihoza de nucsoara", care presupune stari confuze si agitatie, scrie aktual24.ro.


 



Ciresele


Si apetisantele cirese rumene si zemoase pot fi periculoase. Si ele contin o otrava care creeaza dureri de cap, confuzie, ameteala, anxietate si stari de voma. Evident, daca inghiti un o cireasa cu tot cu sambure nu trebuie sa iti faci probleme, insa nu trebuie sa transformi in obisnuinta consumatul cireselor in acest fel.


Articole din aceeasi categorie