03.06.2019
Cum poti scapa de pesticidele de pe fructe si legume
Ela Craciun, bloggerita din Romania care detine cel mai citit blog de parenting, vine in ajutor cu sfaturi practice pentru o viata sanatoasa. De aceasta data, ofera trei metode prin care putem elimina pesticidele cu care pot fi stropite fructele si legumele pe care le cumparam din comert.

Din fericire, metodele abordate de vedeta sunt la indemana oricui si au ca baza ingredientele pe care le gasim in bucatarie: otet si bicarbonat de sodiu.

„Copiii mei sunt fani ai fructelor si ai legumelor. Minim doua mese de legume si fructe consumate zilnic inseamna garantia unui organism sanatos si viguros. In teorie, pentru ca in realitate acestea sunt modificate semnificativ de substantele chimice menite sa le potenteze cresterea: pesticidele si erbicidele. Nitratii, azotatii, fosfatii sunt hrana pentru plante si otrava pentru organismul uman. Si, cu stiinta sau ne-o administram zilnic, daca nu am invatat sa ne protejam.’’, spune vedeta TV.

In mod surprinzator, nu microbii de pe fructe si legume reprezinta marea problema, ci pesticidele si chimicalele cu care au fost stropite pentru a creste mari, frumoase si pentru a tine daunatorii deoparte. Avem grija de vesela, o spalam de atatea ori, desi o tinem in dulap, da mancam un mar doar dupa ce il stergem pe tricou sau dupa ce il trecem 10 secunde prin apa.

Sunt trei solutii simple, testate, pentru aceasta problema.

1. Prima, acceptata la nivel mondial de specialisti, este sa e bine sa spalam fructele si legumele cu un amestec de otet si apa (o parte otet, patru de apa). Lasam fructele in lichidul acesta cateva minute.

2. Punem bicarbonatul de sodiu si sucul de la o lamaie in apa, apoi adaugam fructele si legumele. Lasam amestecul sa actioneze 5 minute.

3. Ultima solutie consta in indepartarea cojii, chiar daca aceasta contine cei mai multi nutrienti, ori in fierberea fructelor si legumelor, sfatuie Ela Craciun.

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie