Perfecte.md iti prezinta in continuare 5 mancaruri traditionale de top:
1. Mamaliga
![]()
Chiar daca are la baza faina de porumb, totusi modul in care se gateste mamaliga in Republica Moldova, precum si autenticitatea, gustul porumbului, fac diferenta. Aceasta este o mancare foarte hranitoare, ce contine fosor, potasiu si vitamine si o putem potrivi cu branza, smantana, friptura din carne si legume.
Se taie cu un fir de ata sau cu un cutit special din lemn.
2. Placinte/Invartite
![]()
Placintele sunt preparate din aluat nedospit sau dospit, cu umplutura, pe tigaie sau in cuptor. Experimenteaza de la dulce la sarat si nu te limita doar la branza sau cartofi. Adauga legume pe care nu le-ai incercat niciodata si condimente autentice. De exemplu, la placinta traditionala cu cartofi, poti decora umplutura cu ardei rosu gras si curcuma sau paprika.
3. Tocana din carne de porc
![]()
Tocana din carne de porc o poti realiza in doar 30 de minute cu ingrediente pe care practic le ai la indemana. Ai nevoie doar de ceafa de porc, ceapa, bulion, usturoi, verdeata, cimbru si ulei. Aceasta reteta traditionala este binevenita in timpul rece, „topeste” si delecteaza papilele gustative.
4. Sarmale
![]()
Desi sunt o mancare traditionala cunoscuta, continutul lor poate fi diversificat de la felurite tipuri de carne si legume, pana la 100% vegan. Incearca sa aduni la un loc sarmale din frunze de vie, dar si din varza, mai ales cea murata, care ofera un plus de savoare bucatelor.
5. Zeama de gaina cu taietei
![]()
Este una dintre cele mai deosebite si aromate din seria supelor si a ciorbelor. Desi e o mancare clasica, totusi modul in care operezi cu ingredientele poate crea un pic de know-how de fiecare data cand o gatesti.
Te provocam sa-ti servezti oaspetii cu cele mai gustoase bucate traditionale! Pofta buna!
Sursa foto: Google.com

