17.06.2019
5 etape importante care pot salva sau distruge o relatie. „Daca ati trecut peste toate momentele stanjenitoare,...”
Relatiile sunt adesea complicate, insa etapele prin care fiecare cuplu trece, arata cat de pregatiti sunt cei doi parteneri sa aiba un viitor impreuna.

Fiecare relatie evolueaza si se transforma in timp, iar asta este un lucru perfect normal. Avand in vedere ca fiecare persoana este influentata de lucruri si persoane diferite, etapele pot fi identificate mai greu si durata fiecareia poate fi diferita in functie de fiecare cuplu.

Exista cu adevarat o etapa a lunii de miere? Daca trece aceasta perioada este distrusa si relatia? Dupa cat timp ar trebui sa consideram o relatie serioasa? Aceste intrebari sigur au aparut si in mintea ta la un moment dat. Desi este dificil sa iti oferim un raspuns clar si general valabil, elle.ro a pregatit o lista cu potentialele etape care pot salva sau distruge o relatie.

De obicei, toate cuplurile trec prin aceste perioade si tocmai de aceea este esential sa analizezi si relatia ta, pentru a afla unde va aflati.

Etapa momentelor stanjenitoare

Daca in cazul unor cupluri chimia apare inca de la prima intalnire, exista si perechi care se confrunta cu situatii amuzante, insa stanjenitoare. Niciunul dintre voi nu este sigur pe sentimentele celuilalt, va intrebati daca sunteti placuti, daca intalnirea decurge bine si asa mai departe. Este dificil sa trimiteti si mesaje interesante, fiecare dintre noi incercand sa cucereasca potentialul partener prin fiecare conversatie.

In plus, aceasta situatie ar putea dura chiar pana la a 4-a intalnire, deoarece amandoi sunteti emotionati, va ganditi prea mult la fiecare moment si va ganditi ca poate va pierdeti timpul daca nu exista o conexiune. Tocmai de aceea, este bine sa nu renunti la o persoana chiar daca prima intalnire nu este cea mai buna la care ai mers pana acum. Abia dupa 4-5 intalniri poti stabili cu certitudine ca persoana cu care te intalnesti nu este potrivita pentru tine. Dupa primele intalniri sunteti amandoi mai relaxati si va simtiti suficient de confortabil unul cu celalalt incat sa dezvaluiti adevarata personalitate.

Etapa atractiei

Daca ati trecut peste toate momentele stanjenitoare si deja ati uitat numarul intalnirilor, urmeaza cea mai incitanta perioada, cea in care sunteti atrasi unul de celalalt, aceasta etapa fiind considerata si luna de miere a relatiei.

De regula in aceasta perioada nu poti vedea altceva decat trasaturile bune ale partenerului si ti-ai dori sa petreci cat mai mult timp cu el. Retine insa ca aceasta etapa este doar o faza a relatiei si desi pare inspaimantator, ea se va sfarsi. Cu toate acestea, trebuie sa iti amintesti ca asta nu inseamna automat ca va disparea si iubirea voastra, din contra. Aceasta perioada este una de fericire, atractie, chiar obsesie, insa apoi apar sentimentele reale, deoarece gasiti stabilitate, un parteneriat, intimitate si valori comune.

Etapa in care apar nesigurantele

Sa te indragostesti de cineva este destul de usor, nu trebui sa depui un efort special, ci pur si simplu petreci timp alaturi de aceasta persoana si sentimentele apar. Lucrurile se schimba insa daca incepi sa te gandesti la un viitor si la o relatie serioasa cu acea persoana, deoarece pot aparea tot felul de nesigurante.

Poate te gandesti ca sentimentele lui nu sunt la fel de puternice sau poate te intrebi daca stilurile voastre de viata si valorile sunt cu adevarat compatibile. In astfel de momente, cheia unei relatii de succes este comunicarea.

Este momentul sa vorbesti deschis cu partenerul tau despre ceea ce-si doreste la o relatie si ceea ce vrea de la tine. Ce valori are, cum si-ar dori sa isi traiasca viata. Daca aveti valori si planuri de viitor compatibile, trebuie sa stabiliti amandoi daca veti incerca sa lucrati impreuna pentru relatia voastra.

De regula, in aceasta perioada apar si primele provocari si daca sunt gestionate corect, acestea va pot intari relatia si increderea pe care o aveti unul in celalalt.

Etapa unui nou fel de intimitate

Daca dupa o discutie serioasa ati stabilit ca va doriti aceleasi lucruri, iar relatia devine una serioasa, este momentul in care ajungeti la un nou nivel de intimitate. Acum este mai degraba vorba despre vulnerabilitatile pe care le aratati unul in fata celuilalt si veti descoperi si partile care v-ar fi putut speria in trecut.

Aceasta perioada poate fi una dificila, deoarece vedeti lucrurile exact asa cum sunt si cum ar putea arata viitorul vostru. Vedeti adevaratele trasaturi ale partenerului si ii descoperiti nesigurantele, temerile si ajungeti sa creati o legatura mai puternica, iar relatia voastra devine mai mult decat distractie si pasiune.

Etapa parteneriatului

Un parteneriat reprezinta pentru fiecare cuplu un lucru diferit. Poate va mutati impreuna, va logoditi sau pur si simplu decideti sa aveti o relatie exclusiva, serioasa, fara a fixa insa un anumit punct in care trebuie sa ajungeti. Este momentul in care va dati seama ca sunteti atat cei mai buni prieteni, cat si iubiti, ca impreuna va completati perfect si ca va puteti baza unul pe celalalt in orice moment.

Fiecare pereche ajunge in acest punct intr-o perioada de timp diferita, asadar este un lucru relativ, nu ar trebui sa fie vorba de luni, ani, ci pur si simplu despre sentimentele voastre. Aceasta este fundatia pe care va veti cladi relatia de acum incolo si, daca v-ati ocupat la timp de toate problemele si aveti o comunicare buna, stiti deja ca sunteti facuti unul pentru celalalt.

La ce etapa esti tu?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie