21.04.2019
Imbratisarile au efecte vindecatoare! Vezi explicatiile psihologice si medicale
Am facut o lista cu zece dintre aceste explicatii, o parte dintre ele psihologice si medicale, dar alte motive puteti gasi si voi. Pentru ca sunt nenumarate . Dupa ce imbratisati pe cineva drag, bineinteles.

1. Atingerea si conexiunea presupuse de o imbratisare cresc increderea si creeaza un sentiment de siguranta. Acest lucru ajuta la comunicarea deschisa si onesta intre doi oameni.

2. Imbratisarile pot mari instantaneu nivelurile de oxitocina, care vindeca sentimente de singuratate, izolare si furie.

3. O imbratisare mentinuta un timp indelungat iti ridica nivelul de serotonina, iti ridica starea de spirit si creeaza un sentiment de fericire.

4. Imbratisarile intaresc sistemul imunitar. Presiunea usoara exercitata asupra sternului si incarcatura emotionala pe care o creeaza acest lucru activeaza plexul solar. Se stimuleaza astfel glanda timus, care regleaza si echilibreaza productia de celule albe din sânge (care va ajuta sa va mentineti sanatosi). 

5. Imbratisarea sporeste stima de sine. inca de la nastere, atingerile venite din partea membrilor familiei ne arata ca suntem iubiti si speciali. Ca adulti, subconstientul nostru face conexiunea dintre atingeri/imbratisari si sentimentul de a ne simti valorizati. Practic, orice imbratisare primita reactiveaza capacitatea noastra de a ne aprecia si de a ne iubi mai mult.

6. Imbratisarea relaxeaza muschii si elibereaza tensiunea din corp. Mai mult, pot sa calmeze durerile prin cresterea circulatiei in tesuturile moi ale corpului.

7. Imbratisarile echilibreaza sistemul nervos. Pielea contine o retea de centuri de presiune, numiti corpusculi Pacinian, care pot simti atingerile si care sunt in directa legatura cu creierul. Raspunsul galvanic al pielii cuiva care primeste si ofera o imbratisare arata o schimbare in conductivitatea pielii. Efectul umezelii si al electricitatii din piele sugereaza o stare mult mai echilibrata in sistemul nervos dupa imbratisare.

8. Imbratisarile ne invata cum sa dam si sa primim si ne arata modul in care dragostea curge in ambele sensuri.

9. Imbratisarile, la fel ca meditatia si rasul, ne invata sa fim prezenti si sa curgem cu energia vietii. imbratisarile va scot din tiparele prestabilite de gândire si va conecteaza cu inima, cu sentimentele si cu respiratia.

10. Schimbul de energie care se produce in urma unei imbratisari reprezinta o investitie in relatie. incurajeaza empatia si intelegerea dintre doi oameni, iar câstigul se produce de ambele parti.

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie