28.07.2019
Atentie, pepenele galben poate fi extrem de periculos! Ce trebuie facut pentru a evita imbolnavirea
Pepenele galben contine o mare cantitate de vitamina A si are numeroase beneficii pentru sanatate, insa medicii ne sfatuiesc sa spalam bine coaja fructului inainte de a-l consuma pentru ca ne putem imbolnavi grav. Mai exact, coaja pepenelui galben poate fi infestata cu bacteria Salmonella si pentru a elimina orice risc de imbolnavire trebuie sa-l spalam temeinic sub jet de apa inainte de a-l taia.

Pepenele galben are un continut mic de calorii (doar 34 pentru 100 de grame) si de grasimi, dar o concentratie generoasa de vitamine, minerale si fibre. Dincolo de faptul ca este extrem de gustos si satios, pepenele galben este un fruct extrem de benefic organismului datorita cantitatilor mari de acid folic, vitamina A, vitamina C, carotenoizii si potasiu pe care le contine.

Specialistii avertizeaza ca, pentru a evite neplacerile ulterioare, trebuie sa ne uitam, in primul rand, la suprafata pepenelui cand il cumparam: sa fie lipsita de pete, zone moi, zgarieturi, lovituri si alte indicii ca ar fi fost transportat in mod necorespunzator.

De asemenea, acasa trebuie pastrat in zone racoroase si bine ventilate, iar daca taiati fructul, pastrati feliile la frigider, de preferat invelite in folie alimentara.

Citeste si: ATENTIE! De ce sa nu mananci niciodata pepene rosu cu paine sau cu branza

Articole din aceeasi categorie