19.07.2019
ATENTIE! De ce sa nu mananci niciodata pepene rosu cu paine sau cu branza
Pepenele cu branza sau pepenele cu paine reprezinta combinatiile alimentare preferate pentru multi oameni, insa nu sunt deloc o alegere sanatoasa. Medicii spun ca nu ar trebui sa mancam niciodata pepene in combinatie cu un alt aliment, mai cu seama, cu branza si paine, pentru ca este un aliment foarte acid.

Pepenele rosu este un aliment extrem de sanatos, bogat in vitamine si minerale esentiale, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Mai mult, pepenele rosu are si foarte putine calorii, este satios si un aliment ideal in cure de slabire.

Datorita continutului sau de apa si fibre, pepenele rosu previne constipatia si contribuie la pastrarea unui tract digestiv sanatos. Mai mult, acest aliment reduce durerile musculare datorita aminoacidului L-citrulina care se intalneste in pepenele rosu.

Atentie, insa! Medicii spun ca pepenele rosu nu se combina cu niciun alt produs alimentar, mai ales paine sau branza. In principal, din asocierea este una gresita pentru ca pepenele rosu este un produs foarte acid, care fermenteaza in stomac si incetineste digestia altor produse. Mai mult, aceasta fermentare duce la balonare.

In al doilea rand, se stie ca pepenele elimina senzatia de foame si faciliteaza eliminarea apei pe care corpul o retine, dar in combinatie cu branza, care este un aliment foarte sarat, isi pierde aceasta calitate.

Painea, pe de alta parte, este un aliment care contine suficient zahar incat nivelul glicemiei sa creasca rapid, iar combinatia cu pepene – bogat in zaharuri, nu va fi deloc una fericita pentru organism.

Si semintele de pepene rosu sunt extrem de sanatoase si sunt recomandate consumului.

Citeste si: Pepenele verde - deliciul verii care te otraveste

Articole din aceeasi categorie