Un sistem imunitar puternic va apara organismul de eventualele inflamatii. Alimentatia sanatoasa este un puternic stimulent al sistemului imunitar – iar fructele si legumele sunt in prim plan. Conform informatiilor de pe canceruldesan.ro fructele si legumele consumate cat mai natural, fara procesare termica ne tin sanii sanatosi. Componentele bioactive ale acestora, precum carotenul („legumele rosii”), folatii (legumele verzi), glucosinolatii (brassica) si alkil sulfatii (usturoi) contribuie la o scadere cu pana la 30% - 40% a riscului de a dezvolta cancer mamar la femeile care consuma cantitati mari de legume crude. Recomandarile actuale estimeaza un consum de 600 – 800 grame de fructe si legume pe zi.
![]()
Carnea rosie bogata in grasimi – de evitat
Expertii in nutritie si in cancer de san recomanda evitarea consumului de carne rosie, bogata in grasimi. Acest tip de carne a fost asociata cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului de san. Carnea, in general, si carnea procesata, in special, au un continut crescut de grasimi animale, aspect implicat in carcinogeneza, posibil din cauza relatiei cu metabolismul estrogenilor.
Recidivarea cancerului conectata cu alimentatia
De asemenea, chiar si pacientele deja diagnosticate cu cancer de san trebuie sa aiba grija de nutritia lor. Alimentatia si-a dovedit eficacitatea si in prevenirea recidivelor cancerului de san. Indiferent de factorii de risc ce au stat la baza diagnosticarii initiale cu cancer mamar sau a tipului de cancer de san pe care pacienta l-a avut, o alimentatie bogata in fibre si vitamine a ajutat organismul sa se echilibreze, sa isi dezvolte sistemul imunitar si sa il protejeze impotriva unei recidive la celalalt san sau la alte organe ale corpului.
![]()
Ti-a fost util articolul?
Sursa foto: Google.com

