09.04.2019
Super mama! Sianna, sotia fostului membru O-Zone, Radu Sirbu: "Nu pot fi absurda si spune ca trei copii aduc numai clipe frumoase."
Sunt unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz, iar viata lor pare rupta de pe coperta unei reviste.

Tineri, frumosi si de succes, Radu Sirbu si sotia lui – Ana, au stiut mereu sa mearga mana in mana si sa treaca cu brio de provocarile vietii. Cei doi sunt impreuna de peste 20 de ani si cresc 3 copii absolut adorabili. Despre rolul de mamica, Ana ne-a povestit mai pe-ndelete in cadrul unui interviu.




Cati copii ai? Cum se numesc si ce varste au?


Sunt binecuvantata cu trei copii minunati, destepti si talentati care ma fac sa ma simt implinita si ma tin in „priza” in fiecare zi din viata. Cea mai mare – Anastasia- Dalia are 13 ani, mijlocia – Eva-Maria tocmai a facut 6 anisori si cel mai mic (care se crede cel mai mare), David-Nicolas are 3 anisori proaspat impliniti.



Cum a fost pentru tine momentul cand ai aflat ca vei avea un copil si cum i-ai comunicat acest lucru sotului? 


Toti trei au fost o mare surpriza. Noi ne doream copii, dar credeam mereu ca nu este momentul potrivit. Despre Anastasia am aflat cand Radu era prins in nebunia O-Zone si-l prindeam destul de rar pe acasa. Initial pisicul nostru „Cupidon” ne-a dat de banuit ceva, cand statea cu orele pe burtica mea si devenea agresiv daca incercam sa-l dau jos. Apoi am aflat si noi cu un simplu test de sarcina. Eram surprinsi pentru ca nu eram pregatiti. Eu aveam doar 23 de ani si nu aveam nici cea mai mica idee cum o sa crestem un copil intr-un apartament inchiriat, cu un tata vesnic plecat. Dar lucrurile s-au asezat la locul lor, iar noi ne-am asumat repsonsabilitatea si am hotarat ca vom fi niste parinti minunati pentru micuta noastra.



Al doilea copil a fost tare asteptat, doar ca pe parcursul celor 8 ani in care nu a venit, ne-am obisnuit cu ideea ca o sa avem un singur copil si am renuntat sa mai asteptam, desi Anastasia mereu spunea ca-si doreste o „fratioara”.


Exact la 8 ani distanta, dupa o vacanta frumoasa, intr-o dimineata insorita am aflat despre minunea noastra, Eva-Maria. Testul de sarcina inca il mai am acasa in cutiuta cu amintri. A fost multa fericire in acea dimineata, era miraculos ca dupa 8 ani, in sfarsit o sa vina cel de-al doilea copil. 



Cel de-al treilea copil a fost nu doar o surpriza ci un adevarat soc. La doar un an distanta de la a doua cezariana luptam cu o hiperplazie endometriala grava, care-mi punea in pericol posibilitatea da a mai avea vreodata copii. Tin minte ca urma sa fac o operatie pe care am refuzat-o cand am ajuns jos la receptie sa completez actele si am mers pe niste tratamente hormonale in speranta ca rezolv partial problema. Deci practic sa prind o noua sarcina era imposibil… imi era foarte rau si puneam asta pe baza tratamentelor hormonale, starile de voma erau cumplite si am mers la un ecograf absolut sigura ca nu poate fi vorba de o sarcina, mai degraba era vorba despe hiperplazia endometriala care se agravase. Am auzit ca prin vis „Felicitari, sunteti in 8 saptamani”.

Mi-a pierit graiul… aveam doi copii acasa, doar un an distanta de la ultima cezariana, probleme de sanatate si acum… o sarcina. Am mers la studiou, am intrat la sotul meu si el doar din privire a inteles totul… apoi liniste, soc, bucurie, lacrimi, groaza… un amalgam de emotii. Intr-un final ne-am recapatat curajul si am pornit impreuna la drum cu cea de-a treia sarcina care a fost extrem de grea si mi-a pus viata in pericol si mie si pruncului. Dar acum, cand ma uit la micutul nostru cavaler, David-Nicolas, imi dau seama ca a meritat fiecare secunda de efort si durere. Este sufletul casei. Multe din aceste amintiri pretioase le gasiti si in vlogul nostru @SirbuFamily pe YT. 





Cum s-a schimbat viata ta de cand esti mamica? 




Eu am crescut si m-am maturizat alaturi de ei. Am invatat ce inseamna responsabilitate si orice as face, mai intai ma gandesc la ei, apoi la mine. Cred ca copiii te invata sa iubesti altfel, decat ti-ai fi putut imagina vreodata. E o dragoste neconditionata de nimeni si nimic si o legatura speciala pe care nimieni nu o poate rupe, nici macar timpul sau distanta.

Cum te-ai schimbat tu de cand ai devenit mamica? 


Stiu cum arata viata noastra in social-media, aproape magica… dar nu pot fi absurda si spune ca trei copii aduc numai clipe frumoase si nu exista greutati, obstacole si foarte mult stres, dar in echilibrul aceste balante pot spune ca ei ma fac mai fericita, mai implinita, mai organizata, mai inteleapta, mai responsabila, mai puternica.



Cum reusesti sa pastrezi un echilibru intre viata de familie si statutul de persoana publica/cariera? 



Un lucru important pe care l-am invatat pe parcursul ultimilor ani este ca un program bine organizat te scapa de foarte mult stres pentru ca daca nu-l ai, starea de haos te copleseste instant si de aici apar un rand de probleme. Eu am inventat un sistem propriu, care functioneaza, desi nu poti sa faci un program care coincide 100 % cu realitatea, pentru ca exista factori exteriori (raceala/febra/dintisori etc), care o sa-ti strice mereu planurile, dar macar unul aproximativ este salvator. Plus ca am un sot extrem de implicat, care este mereu prezent in viata copiilor nostri si este o parte importanta a balantei care ne echilibreaza familia.


Ti s-au adeverit gandurile la ce fel de mama vei fi? Ce fel de mama esti?




Sunt o mama iubitoare si pe alocuri severa. Ii iubesc atat de mult, incat nu o sa le permit niciodata sa creasca niste oameni lipsiti de orice disciplina. Sunt lucruri care sunt sfinte in casa noastra, precum ora de culcare sau ora de trezire, masa in familie sau ordinea si organizarea propriilor lucruri. Unele mamici cred ca sa-ti arati dragostea este sa-l lasi sa faca orice cu premiza ca are o viata inainte sa faca si altele. Dupa parerea mea, e gresit. Sa-l iubesti inseamna sa-l inveti sa se descurce oriunde, oricand fara ajutorul tau. Nu poti sa-l arunci in ocean, fara sa-l fi invatat sa inoate, iar viata asta este un mare ocean si eu am grija sa fie pregatiti pentru ea.


Cat de mult timp petreci cu cel mic/cea mica? Ce activitati aveti impreuna?




Incercam sa le dedicam diminetile si serile, dar mai ales weekendurile care sunt importante pentru ei, pentru ca se asociaza cu notiunea de family-day. Impartim cu sotul meu toate responsabilitatile in privinta copiilor. Tot ce tine de sport: trotinete, biciclete este partea lui, iar tot ce tine de activitati creative: gatit, desenat, modelat, construit lego spre exemplu, este zona mea de confort. Ce tine de lectura si cititul inainte de somnic este iar o reponsabilitate comuna si o impartim cu drag. Dupa parerea mea, sotul trebuie sa fie un tata implicat, nu un alt copil rasfatat pe umerii femeii, iar eu sunt o mare norocoasa in privinta aceasta, pot sa ma bazez 100 % pe omul de langa mine.



Iti doresti ca baietelul/fetita ta sa mearga pe urmele tale?



Inevitabil, muzica este un microb care se transmite, mai ales daca ne vad mereu cantand, inregistrand, promovand muzica. Anastasia are la activ scoala muzicala, 6 ani de vioara, pian, canto, orchestra. Probabil si Eva o sa faca pian, iar David e pasionat sa cante, canta in voce tare si cu mult patos... dar asta nu inseamna ca noi o sa insistam sa mearga pe urmele noastre. Noi am ales meseria care ne face pe noi fericiti, ei o sa aleaga drumul lor, iar noi o sa-i sustinem indiferent de care va fi acesta. Eu cred cu tarie ca lumea va deveni un loc mai bun in urma lor.

Da like paginii noastre pe Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Arhiva personala

Articole din aceeasi categorie