15.04.2019
Alege tratamentul cu peeling chimic potrivit tenului tau. Cosmetologul Diana Munteanu: „Retinolul are mai multe efecte, incepand cu reducerea acneei si terminand cu intinerirea pielii.”
Ridurile fine, petele care se datoreaza expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee nu mai sunt un motiv de ingrijorare – pentru ele exista peelingul chimic.

Aceasta procedura este o metoda de intinerire faciala, care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substante chimice, avand rolul de a indeparta celulele moarte si de a stimula regenerarea celulara.

Potrivit cosmetologului Diana Munteanu, peelingul chimic are mai multe grade de profunzime și respectiv se realizeaza cu substante diferite, in functie de particularitatile si problemele tenului: „Retinolul are mai multe efecte, incepand cu reducerea acneei si terminand cu intinerirea pielii.”

Interventia noninvaziva are capacitatea de a rezolva personalizat imperfectiunile tenului, prin posibilitatea alegerii nivelului de penetrare a epidermei: superficial, mediu sau profund: „Pentru o penetrare mai adanca, voi face un peeling superficial. Se aplica pe ten un ser special cu vitamina C, apoi urmeaza peelingul cu retinol propriu-ziu.”, a adaugat aceasta.


Tipuri de peeling in functie de ten

Exista mai multe variante de peeling chimic, in functie de tipul de piele.

Peelingul superficial

Este indicat celor cu piele sensibila fiind cel mai bland tip de peeling, realizat in majoritatea cazurilor cu acizii diluati, alphahidroxici. Aceasta varianta da rezultate in tratarea liniilor fine, a petelor de pigment, a cicatricilor cauzate de acnee si a pielii uscate.

Solutia chimica aplicata pe fata interactioneaza cu straturile epidermei, eliminand componentele sale deteriorate prin decojire. Prin procesul de vindecare declansat se formeaza un nou strat de piele si se stimuleaza producerea de colagen si elastina la nivelul dermei.

Peelingul mediu

Pentru semne mai profunde, precum cicatricile lasate de acnee si petele cafenii, se apeleaza la acizi proveniti din fructe, care contribuie la o descuamare semnificativa a pielii, ce duce la reinnoirea aceasteia in timp de 6 zile.

Dupa efectuarea procedurii, exista o senzatie de fierbinteala, motiv pentru care este indicat sa nu se paraseasca domiciliul timp de 48 de ore. Rezultatele se mentin pe o perioada de un an, dupa care poate fi reluat tratamentul.

Peelingul profund

In situatia urmelor accentuate, precum cicatrici, riduri si leziuni in profunzime, este nevoie de o regenerare integrala. Metoda peeling-ului profund patrunde in straturile adanci ale pielii, de aceea trebuie realizata exclusiv in sali chirurgicale, cu anestezie locala.

Perioada de refacere implica minim 10 zile de convalescenta, timp in care este necesara purtarea unui bandaj pe fata. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial chirurgical, datorita repozitionarii noului tesut dermal.

Vezi in reportajul ce urmeaza cele 3 etape ale procedurii realizate de Diana Munteanu.

Da like paginii noastre de Facebook si fii perfect informata!

Sursa foto: Instagram.com

Articole din aceeasi categorie